fbpx


Пн-Пт: 9:00-18:00
Сб-Нд: вихідні
Працюємо без перерв

Час роботи:

Пн - Пт з 9:00 до 18:00

ISO 22000:2018 – Розробка і впровадження

ISO 22000:2018 – актуальна редакція стандарту безпеки в харчовій промисловості, яка об’єднує аналіз ризиків і критичних точок (HACCP) та адміністративну частину (ISO 9001). Стандарт допоможе компанії поліпшити роботу підприємства шляхом менеджменту і автоматизації виробничих процесів. Є одним з найбільш популярних стандартів безпеки харчової продукції в світі.

ISO 22000:2018, на відміну від HACCP, підлягає сертифікації.

Заказать

Етапи розробки системи ISO 22000

Аналіз

Аналіз підприємства на відповідність програмам попередніх умов

Документація

Формування документації менеджменту підприємства

Впровадження

Впровадження принципів НАССР в діяльність організації

Оцінка

Оцінка роботи підприємства відповідно до вимог стандарту

Аудит

Організація сертифікаційного аудиту, усунення зауважень

Сертифікація

Повторний аудит і отримання сертифікату ISO 22000

Кваліфіковані фахівці «Attestor» проведуть роботи по впровадженню системи управління безпекою харчової продукції, з гарантією подальшої сертифікації на відповідність вимогам стандарту ISO 22000.

ISO 22000 – система управління безпекою, яка може бути застосована до будь-якого підприємства, що працює в сфері харчового ланцюга (від ферми до виделки). Отримання сертифікату ISO 22000 дозволяє компанії довести своїм клієнтам і контрагентам, що у них впроваджена працює система управління безпечністю харчових продуктів. Сертифікат забезпечує довіру до продукту і торгової марки в цілому. В останні роки сертифікація систем безпеки стає все більш актуальною, оскільки споживачі хочуть знати, що вони купують безпечні продукти харчування, а харчові переробники, в свою чергу, вимагають, щоб інгредієнти, отримані від їх постачальників, були безпечними.

Міжнародна організація по стандартизації (ISO) розробила сертифікацію системи управління безпечністю харчових продуктів: ISO 22000. В системі управління безпечністю використовується системний підхід до управління якістю, який здатен адаптуватися під будь-яке підприємство в галузі безпеки харчових продуктів. ISO 22000 містить у собі перевірені часом принципи ХАССП і систему менеджменту підприємства – ISO 9001.

Переваги для підприємтсва при впровадженні стандарту ISO 22000:2018?

Впровадження та сертифікація за вимогами стандарту ISO 22000 дозволяє

  • підтвердити виконання вимог законодавства України щодо обовязкового провадження системи управління ризиками НАССР;
  • демонструвати споживачам та клієнтам здатність стабільно виготовляти безпечну харчову продукцію;
  • підвищити репутацію виробника безпечних продуктів харчування;
  • зміцниити конкурентну здатність в сфері вашого бізнесу;
  • відкрити можливість виходу на міжнародний ринок.

Отрасли, где внедряется ISO 22000:2018

Продукти рослин- ного походження

Продукти мясно- го походження

 Молочні продукти

 Приправи та спеції

 Риба та морепродукти

 Напої

 Ресторани та кафе

Пекарні та кондитерські

 Фаст-фуди

 Готелі

Сертифікація системи ISO 22000:2018

Сертифікація системи менеджменту безпечності харчових продуктів на відповідність вимогам стандарту ISO 22000 проводиться акредитованим органом.

За результатами аудиту видається сертифікат міжнародного зразка з терміном дії впродовж трьох років. Трирічний цикл сертифікації включає в себе:

Після збігання терміну дії сертифікату проводиться ре-сертифікаційний аудит, який подовжує термін дії сертифікату на наступні три роки.

За бажанням замовника перед сертифікацією можливе проведення незалежного передсертифікаційного аудиту компанією Атестор. Ми виявимо всі недоліки системи та надамо рекомендації по їх усуненню до приїзду сертифікаційного органу.

Сертифікат відповідності ISO 22000 є доказом дотримання установлених стандартом норм харчової безпечності та піклування про споживача, допомагає задовольнити вимоги законодавства, закріпити позиції серед конкурентів та підвищити імідж компанії.

Навчання ISO 22000:2018

Для успішного впровадження стандарту ISO 22000 ключовий персонал повинен бути:

Якщо для розробки, запровадження, функціюнування чи оцінювання системи управління безпечністю харчових продуктів бракує знань чи компетентності, доцільним є скористатися допомогою зовнішніх експертів, які спеціалізуються на навчанні персоналу, розробці документації, діагностичному аудиті чи надають консультаційні послуги.

Аудиты ISO 22000

Згідно наданого в стандарті ISO 22000 тлумачення, аудити по відношенню до сторони, яку перевіряють, поділяються на внутрішні і зовнішні, а також можуть бути комбінованими, обєднуючи в собі кілька типів системи менеджменту.

Стандартом ISO 22000  передбачені вимоги щодо встановлення періодичності, вибору методів, планування і проведення внутрішніх аудитів. Цей процес може здійснюватися як зовнішньою стороною ( в інтересах організації), так і персоналом органзізації, який є компетентним для проведення безпристрастної обєктивної перевірки роботи підрозділів компанії. Метою таких аудитів є самоконтроль.

Аудити проводяться з метою самоконтролю так і для сертифікації.

Видео по теме ISO 22000:2018

 

 

 

  • Гарантії якості при співробітництві з компанією «Attestor»

    Наші консультаційні послуги повністю відповідають вимогам міжнародного стандарту ISO 10019 «Керівництво з вибору консультантів по системах менеджменту якості і використанню їх послуг»

    Багаторічний досвід роботи наших консультантів на виробництвах різних галузей свідчить про абсолютну адаптованість методів управління якістю до будь-якої специфіки виробництва.


  • Для консультації з питань впровадження та сертифікації підприємства вимогам стандарту залиште заявку або зверніться до менеджера по тел.: +38 (096) 315-30-25

    Якість наших послуг підтверджується:

    Індивідуальністю

    Розробляємо виключно персоналізовані системи якості, адаптуємо міжнародні вимоги до виробничих реалій та потреб замовника.

    Досвідом та професіоналізмом

    Практичний досвід дає глибинне розуміння прихованих виробничих та бізнес-процесів.

    Конфіденційнстю

    Політикою компанії заборонено повторне використання напрацювань, з персоналом укладаються угоди про нерозголошення.

    Ціновою гнучкістю

    Як і в розробці системи, так і в формуванні вартості послуг враховуються всі аспекти співпраці та затверджені об’єми робіт.

    Іміджом та довірою

    Кожен четвертий замовник, звертається по рекомендації. 90% клієнтів, що скористалися нашими послугами, продовжують співпрацю.

    Гарантією акредитації/сертифікації

    Замовник безкоштовно отримує доакредитаційний чи досертифікаційний супровід з усуненням зауважень до отримання свідоцтва, сертифікату, декларації.

    (096) 315-30-25
    консультация
    Бесплатный звонок

    ..

    Залиште Ваш номер телефону та менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом:

    Робочий час:

    Пн - Пт з 9:00 до 18:00

    X