fbpx


Пн-Пт: 9:00-18:00
Сб-Нд: вихідні
Працюємо без перерв

Час роботи:

Пн - Пт з 9:00 до 18:00

Розробка системи харчової безпеки НАССР (ХАССП)

Згідно ЗУ «Про основні засади та вимоги до безпеки харчової продукції» та Наказу Мінагрополітики №590 від 01.10.2012 р всі підприємства харчового ланцюга повинні впровадити і дотримуватися принципів системи НАССР (Аналіз ризиків і Критичних Точок Контролю) при виробництві продукції. Впровадження принципів НАССР на сьогоднішній день є обов’язковим для всіх харчових підприємств, включаючи сфери первинного виробництва і регулюється законодавством України.

Заказать

Етапи розробки системи

Аналіз

Вивчення плану підприємства, Визначення групи ХАССП, аналіз критичних точок та потенційної небезпеки на об’єкті

Документація

Описується сировина, готова продукція, ККТ і встановлення їх меж, будуються блок-схеми технічного процесу

Навчання персоналу

Навчання групи ХАССП роботі з документацією, консультування з опису продуктів і ККТ при переплануванні або будь-яких змінах в приміщенні

Оцінка

Оцінка вмінь групи ХАССП, контроль ведення документації та правильності описів

Підтвердження відповідності

Після успішного впровадження системи ХАССП на підприємстві, можливо отримати сертифікат відповідності ISO 22000

Цілі впровадження системи харчової безпеки НАССР

Головним питанням при впровадженні системи є готовність виробничих площ до застосування принципів НАССР.

Принципи HACCP – це правила та інструкції обробки, зберігання, приготування або виробництва харчових продуктів, дотримання гігієнічних і санітарних норм (програм попередніх умов) при виробництві, зберіганні, реалізації продуктів харчування.

Мета HACCP – це отримання кінцевим споживачем цілком безпечної продукції в будь-якому закладі харчування або точці роздрібної торгівлі.

Які переваги надає підприємству впровадження системи безпеки НАССР?

  1. Розширення кола клієнтів і ділових партнерів, як в Україні, так і за її межами. Відповідно – зростання продажів продукції і підвищення довіри до бренду.
  2. Контроль процесів на підприємстві, які відносяться до роботи з продукцією, їх оптимізація, швидке реагування на аварійні ситуації, мінімізація браку продукції.
  3. Основа для розробки більш складних стандартів таких, як ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS, SQF та інших.
  4. Підвищення інвестиційної привабливості підприємства.
  5. Налаштування попереджувальних заходів, ефективності і постійного вдосконалення в сфері безпеки на підприємстві.
  6. Виконання вимог законодавства в сфері безпеки будь-яких харчових продуктів, кормів, побічних продуктів тваринного походження, таких як складові кормів, зокрема Закону України № 771/97-ВР “Про основні засади і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” та Закону України № № 2264 -VIII “Про безпеку та гігієну кормів”.
  7. Оптимізація ризиків, пов’язаних з безпекою продукції, її відкликанням, штрафними санкціями і судовими позовами.

При наявності функціонуючої системи виробник має право наносити на етикетку інформацію, що продукція виготовлена з дотриманням вимог НАССР.

Галузі, де впровадження НАССР є обов’язковим

Продукти рослинно- го походження

Продукти мясно- го походження

 Молочні продукти

 Приправи та спеції

 Риба и морепродукти

 Напої

 Ресторани та кафе

Пекарні та кондитерскі

 Фаст-фуди

 Готелі

Відповідальність за непрацюючі принципи HACCP

Відповідно до законів України № 771/97-ВР і №2042 з 20.09.2019 року всі підприємства харчової сфери підлягають щорічним перевіркам на працюючі принципи HACCP. У разі, якщо мінімальні норми безпеки, описані в цих принципах не виконується на момент перевірки, компанія несе фінансові збитки в розмірі від 3 до 50 мінімальних заробітних плат, в залежності від тяжкості правопорушення.

Ознайомитися зі штрафами за непрацюючі принципи HACCP.

Навчання принципам HACCP

Навчання HACCP

Необхідність навчання принципам НАССР регламентовано на законодавчому рівні. Так, згідно з Наказом №590 Міністерства аграрної політики та продовольства України “Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)”, керівник потужності є відповідальним за ресурси для навчання працівників і підвищення їх кваліфікації.

Тобто, на кожному підприємстві, яке займається виробництвом або реалізацією товарів, повинна працювати як мінімум одна людина, навчена принципам НАССР. Ця людина відповідає за безпеку продукції.

Крім того, навчання персоналу принципам НАССР дозволяє:

Аудити HACCP

Внутрішній аудит HACCP

Все залежить від того, на якому етапі свого розвитку знаходиться компанія і в якому напрямку, з точки зору внутрішньої корпоративної культури, компанія буде рухатися.

Внутрішній аудит може допомогти власникам і керівникам:

Зовнішній аудит HACCP

Зовнішній аудит може допомогти власникам і керівникам:

Відео по впровадженню HACCP

Для консультації з питань впровадження та сертифікації підприємства вимогам стандарту залиште заявку або зверніться до менеджера по тел.: +38 (096) 315-30-25

Якість наших послуг підтверджується:

Індивідуальністю

Розробляємо виключно персоналізовані системи якості, адаптуємо міжнародні вимоги до виробничих реалій та потреб замовника.

Досвідом та професіоналізмом

Практичний досвід дає глибинне розуміння прихованих виробничих та бізнес-процесів.

Конфіденційнстю

Політикою компанії заборонено повторне використання напрацювань, з персоналом укладаються угоди про нерозголошення.

Ціновою гнучкістю

Як і в розробці системи, так і в формуванні вартості послуг враховуються всі аспекти співпраці та затверджені об’єми робіт.

Іміджом та довірою

Кожен четвертий замовник, звертається по рекомендації. 90% клієнтів, що скористалися нашими послугами, продовжують співпрацю.

Гарантією акредитації/сертифікації

Замовник безкоштовно отримує доакредитаційний чи досертифікаційний супровід з усуненням зауважень до отримання свідоцтва, сертифікату, декларації.

(096) 315-30-25
консультация
Бесплатный звонок

..

Залиште Ваш номер телефону та менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом:

Робочий час:

Пн - Пт з 9:00 до 18:00

X