Розробка системи FSSC 22000

FSSC 22000 - надійна схема для підтримки брендів в індустріях харчових продуктів, яка схвалена GFSI.

Схема управляється Фондом FSSC 22000 і незалежним Радою зацікавлених сторін в який входять представники кількох сфер харчової промисловості.

Складається зі стандарту ISO 22000, технічних умов ISO і додаткових вимог самої схеми. Головною базою для сертифікації виступає впроваджена і діє система менеджменту безпеки харчових продуктів, яка в може показувати постійну прихильність, реалізацію та дотримання виконання всіх домовленостей, що відносяться до харчової безпеки в рамках даної компанії, як на законодавчому рівні, так і на рівнях власників, директорів , інвесторів, клієнтів, постачальників та інших.

Де впроваджується схема FSSC 22000?

Схема FSSC 22000 спрямована поліпшення безпеки в ланцюзі харчових поставок продуктів і матеріалів, що з ними пов'язані шляхом охоплення і управління процесів і ризиків у цій сфері. Схема може бути застосовна в безлічі компаній і дозволяє бути впевненим у партнерах по експорту і імпорту, а також власної компанії в сфері харчової безпеки.

Розведення тварин

Виробництво кормів для домашніх тварин

Переробка харчових сировини та інгредієнтів

Роздрібні і оптові продажі

Обробка сировини та інгредієнтів

Транспортування і зберігання продуктів і кормів.

Виробництво сировини та інгредієнтів

Виробництво біо-хімікатів

Кейтеринг

Виробництво пакувальних матеріалів

Переваги працюючої схеми FSSC 22000

Міжнародні ринки

Схема FSSC 22000 визнана у багатьох країнах світу і має понад 24 000 користувачів, які охоплюють весь ланцюжок поставок.

Управління ризиками

Ідентифікація, аналіз, обробка умисних і не навмисних ризиків, що відносяться до безпеки продукції підприємства.

Контроль процесів

Регламентовані процеси компанії, що містять критерії оцінки відповідності, що виконуються персоналом.

Законодавчі вимоги

Визначення, демонстрація і виконання законодавчих вимог, що ставляться до якості і безпеки продукції.

Аудити схеми FSSC 22000

Аудити першою боку

Діагностичний аудит проводиться відповідно до замовлення компанії з метою встановлення відповідності системи менеджменту схемою FSSC 22000, на старті її введення, в тому числі необхідні цілі і аспекти в інтересах оголошеної сфери, наприклад, виробничих потужностей, логістики, збереження, розподілу продукту. Детальніше

Внутрішній аудит - проводиться самою компанією або в її інтересах через деякий час після стадії відповідної практики з метою витягти неупереджені підтвердження того, то що концепція менеджменту, відповідно до схемою FSSC 22000, здійснює свою діяльність належним способом, в інтересах оголошеної сфери ,. Детальніше

Аудити другої сторони

Аудит постачальника проводиться командою замовника або в його інтересах з метою встановлення відповідності системи менеджменту постачальника конкретним критеріям, в тому числі схожим практикам схеми FSSC 22000 в оголошеної сфері, наприклад, виготовлення, збереження, розподілу сировини, упаковки, інгредієнтів.

Аудит другою стороною - проводяться сторонами, причетними до роботи компанії замовника, наприклад, покупцями або іншими особами в особистих інтересах з метою упевнитися в наявности виконання відповідної практики по системі менеджменту впровадженої схеми FSSC 22000 в компанії і осмислення потенціалу подальшого партнерства.

Сертифікація системи FSSC 22000

Схема FSSC 22000 розглядає два варіанти з оголошеним або неоголошеним сертифікаційними аудитами, а також одним обов'язковим неоголошеним протягом 3-х річного циклу сертифікації, який обов'язковий.

Завдання неоголошеної програми - ніяк не вишукувати невідповідності, а переконатися, тому що концепція їжею безпеки однакова в кожен період часу роботи компанії замовника.

Процес сертифікації проводитися в 2-а етапу, інтервал між якими не повинен перевищувати 6 місяців.

Сертифікація передбачає наявність кількох опцій, серед яких:

  • сертифікація кількох функцій на одному виробничому майданчику;
  • сертифікація кількох виробничих майданчиків в рамках одного приїзду;
  • комп'ютерні методи (CAAT), які можуть використовуватися в якості інструменту віддаленого аудиту при дотриманні вимог IAF MD4;
  • передача сертифікації на інший сертифікаційний орган.

Навчання схемою FSSC 22000

З метою підготовки експертів компанії замовника для впровадження концепції менеджменту професіонали нашої компанії зможуть посприяти у виборі акредитованого органу з хорошою репутацією, який виконує навчання схемою FSSC 22000, а також дозволяє отримати документ про пройдений навчанні.

У цій сфері діють найкращі інтернаціональні компанії з величезним стажем діяльності в аудиторських перевірках схеми FSSC 22000. Експерти клієнта зможуть аналізувати кейси і також здійснювати фактичні завдання у варіанті тренінгів згідно з результатами яких необхідно буде здавати іспит, для того щоб встановити наявности набутих знань.

Навчання дасть можливість:

  • на першій стадії усвідомлювати умови схеми FSSC 22000;
  • розуміти розмір майбутньої зайнятості за частиною документації, запуску системи, а також відповідної практики;
  • розуміти ризики, а також потенціал компанії в рамках схеми FSSC 22000;
  • структурувати вихідне відношення до подальшої розробки системи відповідно до обраної схеми FSSC 22000;
  • розширити знання в області менеджменту харчової безпеки.
: