26-27 листопада Атестор проводить навчальний семінар по темі "Вимоги ISO 22000 та НАССР до харчових компаній"

Впровадження і сертифікація BRC

Глобальний стандарт BRC Global Standard розроблений фахівцями харчової промисловості задля зручності виробників, постачальників, торгових мереж, адже наявність єдиного стандарту та єдиного способу оцінки постачальників значно зменшує потребу в аудитах другої сторони.

Заказать

Даний стандарт зосереджений на:

  • заохоченні розвитку культури розвитку безпечності харчової продукції
  • впровадженні на підприємстві Системи аналізу небезпечних факторів і критичних контрольних точок (HACCP);
  • наявності документованої і результативної системи менеджменту якості;
  • розробці заходів для попередження шахрайства та навмисної шкоди продукції;
  • контролі виробничих стандартів, продукції, процесів і персоналу.

BRC Global Standard for Food Safety входить до переліку стандартів, визнаних Глобальною ініціативою безпечності харчових продуктів (GFSI). Перевагою використання стандарту, визнаного GFSI, є те, що достатньо пройти сертифікацію за одним із стандартів з переліку, щоб продемонструвати споживачу належний рівень безпечності своєї продукції.

Для операторів роздрібної торгівлі прерогативою у використанні даного стандарту є більш простий і водночас більш ефективний спосіб управління поставками, для виробника – забезпечення належного рівня безпечності продукції та зменшенні витрат, пов’язаних з зовнішніми аудитами.

Переваги

Окрім зазначених вище, вагомими перевагами у використанні стандарту BRC Global Standard for Food Safety є:

  • підвищення довіри споживача за рахунок демонстрування відповідального підходу до питань харчової безпеки та прагнення безперервного поліпшення;
  • відкриття нових ринків збуту, зокрема, можливість реалізації продукції в світових торгових мережах;
  • зменшення кількості перевірок з боку клієнтів;
  • надання вибору варіантів проведення аудиту: оголошений, неоголошений;
  • стандарт включає в себе вимоги щодо попередження шахрайства, пов’язаного з харчовими продуктами;
  • BRC Global Standard for Food Safety є єдиним стандартом, який пропонує оцінку культури безпечності харових продуктів;
  • можливість використання логотипу за умови проходження сертифікації.

Сфери стандарту BRC

BRC Global Standard for Food Safety підходить для виробників харчової продукції, які сталять за мету налагодження співпраці з торговими мережами чи експорт продукції по всьому світу – впровадження даного стандарту суттєво полегшить налагодження ефективної співпраці з партнерами та клієнтами.

Сертифікація BRC

Підґрунтям для сертифікація за вимогами стандарту BRC є розроблена система менеджменту якості, дотримання законодавчих вимог, ідентифікація та документування ризиків, пов’язаних з безпечністю продукції та заходів управління, застосування належної виробничої практики, гігієнічних вимог та всіх інших вимог, встановлених стандартом.

Перш ніж подавати заявку до органу сертифікації, необхідно виконати попередню самооцінку на відповідність вимогам стандарту та виправити всі недоліки, виявлені у документації, виробничих процесах чи взаємодії персоналу тощо.

За необхідності компанія може звернутися за допомогою експертів для проведення незалежного діагностичного аудиту, отримання рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків та порад щодо підготовки до сертифікації.

Лише після того, як попередній аудит дозволив упевнитися у дотриманні вимог стандарту BRC, можна приступати до вибору органу для здійснення сертифікації, з урахуванням того, що Аудити на відповідність вимогам міжнародних стандартів BRC визнаються тільки в тому випадку, якщо вони визнані і затверджені BRC Global Standards.

Навчання

В рамках підготовки до аудиту компанія повинна зобов’язати співробітників ознайомитися і вивчити вимоги стандарту BRC. До того ж, стандартом встановлено чіткі вимоги до знань і компетентності персоналу, а саме:

  • керівник групи повинен досконало володіти знаннями принципів HACCP, здатен демонструвати свої знання, навички та досвід;
  • члени команди повинні мати конкретні знання про HACCP та загалом про продукти, процеси і пов’язаних з ними ризики.

Якщо рівень знань фахівців компанії недостатній, то доцільним є навчання у зовнішніх організаціях, які спеціалізуються на проведенні начальних семінарів та курсів, лекцій.

Планові аудити BRC

            Стандартом передбачена можливість вибору варіанту аудиту: оголошений або неоголошений. За результатами аудиту виставляється оцінка, яка залежить від кількості і ступеня серйозності невідповідностей, виявлених при аудиті.

Підрозділам компаній, які успішно пройшли аудит, видається сертифікат з оцінкою AA, A, B, C або D у випадку оголошеного аудиту, AA +, A +, B +, C + або D +  –  у випадку неоголошеного аудиту.

Компанія, що успішно пройшла сертифікацію, із встановленою періодичністю повинна проходити наглядові аудити з метою підтвердження виконання вимог.

Частота оголошених аудитів:

  • раз в 12 місяців (за умови отримання оцінки A або B);
  • раз на 6 місяців – з оцінкою C або D).

Неоголошений аудит зазвичай проводиться в останні 4 місяці циклу сертифікації.

Така періодичність дозволяє продемонструвати партнерам і клієнтам стійкий намір до безперервного поліпшення системи менеджменту якості.

Відповідальність після сертифікації BRC

Орган сертифікації має право відкликати сертифікат в ряді випадків, наприклад:

  • існують докази того, що компанія більше не відповідає вимогам стандарту;
  • нездатність виконати плани результативних коригувальних заходів у визначені терміни;
  • свідчення фальсифікації записів.

Якщо у Вас виникли питання, команда досвідчених фахівців компанії Атестор надасть детальну консультацію щодо впровадження вимог даного стандарту, допоможе із розробкою необхідної документації та проведе навчання персоналу щодо вимог стандарту BRC Global Standard)
Для консультації з питань впровадження та сертифікації підприємства вимогам стандарту залиште заявку або зверніться до менеджера по тел.: +38 (096) 315-30-25

Якість наших послуг підтверджується:

Індивідуальністю

Розробляємо виключно персоналізовані системи якості, адаптуємо міжнародні вимоги до виробничих реалій та потреб замовника.

Досвідом та професіоналізмом

Практичний досвід дає глибинне розуміння прихованих виробничих та бізнес-процесів.

Конфіденційнстю

Політикою компанії заборонено повторне використання напрацювань, з персоналом укладаються угоди про нерозголошення.

Ціновою гнучкістю

Як і в розробці системи, так і в формуванні вартості послуг враховуються всі аспекти співпраці та затверджені об’єми робіт.

Іміджом та довірою

Кожен четвертий замовник, звертається по рекомендації. 90% клієнтів, що скористалися нашими послугами, продовжують співпрацю.

Гарантією акредитації/сертифікації

Замовник безкоштовно отримує доакредитаційний чи досертифікаційний супровід з усуненням зауважень до отримання свідоцтва, сертифікату, декларації.

(096) 315-30-25
консультация
Бесплатный звонок

..

Залиште Ваш номер телефону та менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом:

Робочий час:

Пн - Пт з 9:00 до 18:00

X
26-27 листопада Атестор проводить навчальний семінар по темі "Вимоги ISO 22000 та НАССР до харчових компаній"