До 2014 року система НАССР не знайшла широкого застосування на підприємствах України, так як обов'язкового застосування принципів цієї системи не передбачалося. Вивчали ази системи і впроваджували її в своїх організаціях, в більшій мірі, тільки ті підприємства, які виходили на міжнародні ринки і в обов'язкових умовах контрактів стикалися з пунктом про наявність системи управління безпекою харчової продукції.
Підписання Угоди асоціації з ЄС, відкриття кордонів для торгівлі, сприяли гармонізації вітчизняних норм виробництва продукції до вимог європейськими.
З 20 вересня 2015 року набрав чинності Закон України «Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчової продукції», який передбачає впровадження системи заснованої на принципах НАССР.
Згідно ЗУ і наказу Мінагрополітики №590, застосування системи НАССР контролюватися буде у всіх організаціях, що мають відношення до харчового ланцюга:
- виробники харчових продуктів
- заклади громадського харчування
- виробники кормів для тварин
- виробники пакувальних матеріалів
- постачальники продукції
- ферми
На всіх підприємствах, які виробляють харчові продукти, до складу яких входять інгредієнти тваринного походження, НАССР має бути впроваджений до 20 вересня 2017 року.
Виробники харчових продуктів, які не мають в складі необроблених продуктів тваринного походження - до 20 вересня 2018 року.
Оновлення: станом на 20.09.2019 року всі оператори ринку, які пов'язані з виготовленням, транспортуванням, обробкою та реалізацією харчових продуктів повинні впровадити принципи HACCP.