Стандарти харчової безпеки IFS

Тема: Харчова безпека

Дата створення:

Останнє оновлення:

Міжнародні спеціальні стандарти серії IFS (International Featured Standards) створені для забезпечення харчової безпеки та реалізації якісних харчових продуктів, а також використання єдиної системи оцінювання постачальників харчових продуктів, яка передбачає уніфіковані вимоги до аудитів та обопільне визнання їх результатів.

Головними вимогами стандарту ISO 22000 є впровадження, документальне оформлення та підтримання в робочому стані ефективної системи управління.

Серія стандартів IFS визнається Організацією роздрібної торгівлі GFSI і може застосовуватися організаціями, які здійснюють такі види діяльність:

IFS FOOD - обробка продуктів харчування.

IFS LOGISTICS - логістичні операції, включаючи зберігання.

IFS BROKER - продаж в якості посередника.

IFS CASH & CARRY / WHOLESALERS - продаж з використанням власної торгової марки.

IFS PACSECURE - виробництво харчових і нехарчових пакувальних матеріалів.

IFS FOOD STORE - роздрібна торгівля.

IFS HOUSEHOLD AND PERSONAL CARE (HPC) - виробництво і постачання побутової хімії та косметики, а також побутових виробів, таких як посуд із пластику або паперу, кухонне приладдя і т.п.

Ключові цілі серії стандартів IFS наступні:

  • використання єдиного стандарту і єдиної системи оцінки якості;
  • зниження фінансових і тимчасових витрат для дистриб'юторів і продавців роздрібної продукції;
  • співпраця з акредитованими органами сертифікації та компетентними аудиторами, які були схвалені IFS;
  • можливість порівняння і оцінки послуг, що надаються;
  • забезпечення прозорості процесу харчового ланцюга - від виробників до споживача.