Стандарти харчової безпеки BRC

Тема: Харчова безпека

Дата створення:

Останнє оновлення:

Стандарти BRC Global Standard підготовлені Консорціумом операторів роздрібної торгівлі Великобританії BRC (British Retail Consortium) з метою підтримки безпеки харчової продукції та прийняті на міжнародному рівні. Перший стандарт, оприлюднений в 1998 році, BRC Global Standard for Food Safety був розроблений для оцінки відповідності постачальників мереж роздрібної торгівлі.

Стандарти BRC націлені на проведення контролю харчової безпеки на всіх етапах послідовності поставки харчової продукції - починаючи з виробництва, включаючи, зберігання і транспортування, і закінчуючи споживачем.

На сьогоднішній день серія BRC стандартів висуває вимоги до:

BRC GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY ISSUE 7 - виробникам оброблених та необроблених харчових продуктів, їх компонентів.

BRC GLOBAL STANDARD FOR AGENTS AND BROKERS ISSUE 2 - компаніям-посередникам, які торгують продуктами і харчової упаковкою.

BRC GLOBAL STANDARD FOR STORAGE AND DISTRIBUTION ISSUE 3 - організаціям, що займаються обробкою, зберіганням і розповсюдженням харчових продуктів.

BRC GLOBAL STANDARD FOR PACKAGING AND PACKAGING MATERIALS ISSUE 5 - виробникам харчової упаковки і матеріалів для її виготовлення, а також нехарчових продуктів.

BRC GLOBAL STANDARD FOR RETAIL ISSUE 1 - організаціям в сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування.

BRC GLOBAL STANDARD FOR CONSUMER PRODUCTS ISSUE 4 - виробникам предметів особистої гігієни і домашнього вжитку: косметики, медичних приладів, підгузників, харчової плівки і побутових миючих засобів.