Вимоги стандарту ISO 22000 hassp (основні принципи)

За умовами підписаного Україною і ЄС Угоди про асоціацію, а також відповідно до ЗУ «Про безпеку харчової продукції», виробники харчової та с/г продукції не зможуть продати її навіть на території України, в разі, коли виробничі процеси не будуть задовольняти норми ISO 22000: 2005. Це означає, що вже сьогодні слід задуматися над впровадженням принципів НАССР на своєму підприємстві.

Необхідно розуміти, що НАССР – це багаторівнева виробнича система, яка дозволяє формувати випуск безпечної продукції, за допомогою визначення критичних контрольних точок і постійного контролю.

Головними вимогами стандарту ISO 22000 є розробка, документальне оформлення та підтримання в робочому стані ефективної системи управління.

Впроваджуючи систему управління безпечністю харчової продукції, організація повинна застосовувати основоположні елементи:
  • ідентифікацію, оцінку і управління факторами, що загрожують безпеці харчової продукції;
  • інформування по всьому харчовому ланцюгу;
  • аналіз і актуалізацію системи в разі розширення сфери діяльності організації;
  • обов’язкові програми попередніх заходів – основні вимоги щодо управління виробничими процесами.
Безкоштовний дзвінок

..

Залиште Ваш номер телефону та менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом:

Робочий час:

Пн - Пт з 9:00 до 18:00

X