ISO 22000 - стандарт, випущений технічним комітетом ISO / TC 34 / SC 17 організації ISO для забезпечення безпеки ланцюга поставок харчових і кормових продуктів. В Україні офіційно переведений і має IDT, що означає ідентичність з оригіналом.
В основі стандарту управління ненавмисними ризиками, що пов'язані з передачею небезпечних факторів, які можуть виходити з сировини для готової продукції і тим, самим передаватися кінцевому споживачеві.
Для сертифікації необхідно спочатку впровадити працюючу систему менеджменту по харчовій або кормової безпеки, яка в змозі постійно демонструвати постійну прихильність, реалізацію і виконання всіх домовленостей, що відносяться до харчової безпеки або кормової в рамках даної компанії, як на законодавчому рівні, так і на рівнях власників , директорів, інвесторів, клієнтів, постачальників та інших зацікавлених сторін.