Особливості впровадження та сертифікації ХАССП в Україні

Впровадження процедур, заснованих на принципах ХАССП можна розділити на 4 етапи:

  • планування

    для підготовки організації до впровадження системи

  • розробка НАССР-плану

    застосування принципів НАССР

  • перевірка ефективності розробленої системи

    валідація (навести докази задоволеності споживача кінцевим продуктом) і верифікація (підтвердження відповідності плану НАССР)

  • постійне поліпшення
 

З огляду на вимоги законодавчих актів України, сертифікація системи НАССР не обов’язкова.

Сертифікат НАССР – це сертифікат на більш широку систему ISO 22000. Саме відповідно до вимог стандарту ІСО 22000 проводиться процедура сертифікації системи управління безпечністю харчових продуктів.

Наявність сертифіката на систему НАССР дає можливість розширити ринки і брати участь в тендерах, але сертифікація системи НАСРР є процедурою добровільної! І наявність сертифіката не зіграє ролі проведенні інспекцій контролюючими органами. Система, в першу чергу, повинна бути впроваджена, а процедури, засновані на принципах НАССР, дотримані на практиці.

Безкоштовний дзвінок

..

Залиште Ваш номер телефону та менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом:

Робочий час:

Пн - Пт з 9:00 до 18:00

X