Згідно ЗУ «Про основні засади і вимоги до безпеки харчової продукції», ЗУ «Про безпеку та гігієну кормів» та Наказу Мінагрополітики №590 від 01.10.2012 р всі підприємства харчового та кормового ланцюга повинні впровадити і дотримуватися принципів НАССР (Аналіз ризиків і критичних точок контролю) при виробництві продукції. Впровадження принципів НАССР на сьогоднішній день є обов'язковим для всіх підприємств, діяльність яких пов'язана з оперуванням продуктами харчування, кормами і їхніми інгредієнтами.
Впровадження системи управління безпечністю харчової або кормової продукції допоможе замовнику не тільки дотримуватися вимог законодавства, а й зарекомендувати себе на ринку як відповідального оператора. Таким способом організація демонструє своє дотримання правил та інструкцій з обробки, зберігання, приготування або виробництва харчових продуктів чи кормів, а також гігієнічних і санітарних норм.