Хто повинен впроваджувати принципи НАССР

До 2014 року система НАССР не знайшла широкого застосування на підприємствах України, так як обов’язкового застосування принципів цієї системи не передбачалося. Вивчали ази системи і впроваджували її в своїх організаціях, в більшій мірі, тільки ті підприємства, які виходили на міжнародні ринки і в обов’язкових умовах контрактів стикалися з пунктом про наявність системи управління безпекою харчової продукції.

Підписання Угоди асоціації з ЄС, відкриття кордонів для торгівлі, сприяли гармонізації вітчизняних норм виробництва продукції до вимог європейськими.

З 20 вересня 2015 року набрав чинності Закон України «Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчової продукції», який передбачає впровадження системи заснованої на принципах НАССР.

Згідно ЗУ і наказу Мінагрополітики №590, застосування системи НАССР контролюватися буде у всіх організаціях, що мають відношення до харчового ланцюга:

виробники харчових продуктів

заклади громадського харчування

виробники кормів для тварин

виробники пакувальних матеріалів

постачальники продукції

ферми

На всіх підприємствах, які виробляють харчові продукти, до складу яких входять інгредієнти тваринного походження, НАССР має бути впроваджений до 20 вересня 2017 року.

Виробники харчових продуктів, які не мають в складі необроблених продуктів тваринного походження – до 20 вересня 2018 року.

Малі підприємства – до 2019 року.

Контролюватися буде весь ланцюг виробництва харчової продукції, що дозволить виявляти загрозу на ранньому етапі і забезпечити виробництво безпечного продукту.
Безкоштовний дзвінок

..

Залиште Ваш номер телефону та менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом:

Робочий час:

Пн - Пт з 9:00 до 18:00

X