Глосарiй

Консультант

фахівець в області консалтингу, який навчає персонал дотриманню стандартів якості, допомагає організувати роботу підприємства з мінімально можливими вкладеннями і максимальною ефективністю.

Аудитор

фахівець в області консалтингу, який аналізує роботу підприємства і визначає невідповідності та інші вразливі місця в роботі підприємства.

Аудит

перевірка роботи підприємства на відповідність стандартам якості і безпеки.

HACCP (ХАССП)

обов'язкова для впровадження в Україні на харчових виробництвах система якості, яка має на увазі повне дотримання санітарних норм і виключення будь-яких ризиків зараження харчової продукції.

ISO

міжнародна система стандартів, яка має загальні для всього світу правила щодо безпечної роботи підприємств в різних сферах життєдіяльності.

FSSC

доповнений програмами передумов (ППУ) стандарт якості та безпеки ISO 22000, містить більш жорсткі вимоги, які пред'являються до якості продукції.

IFS

аналог стандарту ISO 22000, який адаптований під європейські стандарти, включає в себе також принципи HACCP та ISO 9001, орієнтований на торгові мережі.

BRC

аналог стандарту ISO 22000, який адаптований під європейські стандарти, включає в себе також принципи HACCP та ISO 9001, орієнтований на точки роздрібної торгівлі.

GMP+

аналог стандарту ISO 22000, який адаптований під європейські стандарти, включає в себе також принципи HACCP та ISO 9001, орієнтований на виробництво, зберігання, обробку та транспортування кормів для тварин.

Атестацiя

процедура підтвердження незалежності і компетентності лабораторії вимогам державних стандартів, з 2016 року процедура атестації в Україні скасована.

Акредитація

процедура підтвердження відповідності роботи підприємства вимогам певного стандарту ISO, дозволяє лабораторіям отримати визнання міжнародного рівня.

Сертифікація

процедура підтвердження продукції вимогам ДСТУ / ТУ, проводиться акредитованими сертифікаційними центрами на підставі аналізу продукції.

ТУ (технічні умови)

внутрішній нормативний документ підприємства, який встановлює вимоги до якості продукції, що виробляється, розробляються виробником самостійно, якщо показники якості не підходять під ДСТУ.

ДСТУ

національний нормативний документ, встановлює вимоги до якості продукції, що виробляється, розроблений на державному рівні.

Сертифікат відповідності

документ, що підтверджує відповідність продукції нормативним документам (ТУ / ДСТУ)

Консультант

фахівець в області консалтингу, який навчає персонал дотриманню стандартів якості, допомагає організувати роботу підприємства з мінімально можливими вкладеннями і максимальною ефективністю.

Аудитор

фахівець в області консалтингу, який аналізує роботу підприємства і визначає невідповідності та інші вразливі місця в роботі підприємства.

Аудит

перевірка роботи підприємства на відповідність стандартам якості і безпеки.

HACCP (ХАССП)

обов'язкова для впровадження в Україні на харчових виробництвах система якості, яка має на увазі повне дотримання санітарних норм і виключення будь-яких ризиків зараження харчової продукції.

ISO

міжнародна система стандартів, яка має загальні для всього світу правила щодо безпечної роботи підприємств в різних сферах життєдіяльності.

FSSC

доповнений програмами передумов (ППУ) стандарт якості та безпеки ISO 22000, містить більш жорсткі вимоги, які пред'являються до якості продукції.

IFS

аналог стандарту ISO 22000, який адаптований під європейські стандарти, включає в себе також принципи HACCP та ISO 9001, орієнтований на торгові мережі.

BRC

аналог стандарту ISO 22000, який адаптований під європейські стандарти, включає в себе також принципи HACCP та ISO 9001, орієнтований на точки роздрібної торгівлі.

GMP+

аналог стандарту ISO 22000, який адаптований під європейські стандарти, включає в себе також принципи HACCP та ISO 9001, орієнтований на виробництво, зберігання, обробку та транспортування кормів для тварин.

Атестацiя

процедура підтвердження незалежності і компетентності лабораторії вимогам державних стандартів, з 2016 року процедура атестації в Україні скасована.

Акредитація

процедура підтвердження відповідності роботи підприємства вимогам певного стандарту ISO, дозволяє лабораторіям отримати визнання міжнародного рівня.

Сертифікація

процедура підтвердження продукції вимогам ДСТУ / ТУ, проводиться акредитованими сертифікаційними центрами на підставі аналізу продукції.

ТУ (технічні умови)

внутрішній нормативний документ підприємства, який встановлює вимоги до якості продукції, що виробляється, розробляються виробником самостійно, якщо показники якості не підходять під ДСТУ.

ДСТУ

національний нормативний документ, встановлює вимоги до якості продукції, що виробляється, розроблений на державному рівні.

Сертифікат відповідності

документ, що підтверджує відповідність продукції нормативним документам (ТУ / ДСТУ)

(096) 315-30-25
консультация
Бесплатный звонок

..

Залиште Ваш номер телефону та менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом:

Робочий час:

Пн - Пт з 9:00 до 18:00

X