FSSC 22000 стандарт

Організація GFSI (Global Food Safety Initiative) аналізувала міжнародний стандарт ISO 22000 з метою його визнання нарівні з іншими стандартами, які використовують в якості основи принципи HACCP. З огляду на те що GFSI передбачає більш високі вимоги до програм-передумов (Prerequisite Programme), на відміну від ISO 22000, то на додаток до нього фахівцями Британського інституту стандартів (BSI) була створена публічна специфікація PAS 220-2008 «Prerequisite programmes on food safety for food manufacturing »(Програми передумови харчової безпеки для виробництва продуктів харчування). У Нідерландах в 2004 році було організовано Фонд сертифікації систем безпеки продуктів харчування Food Safety System Certification (FSSC), який на базі ISO 22000 з урахуванням специфікацій PAS 220-2008 створив «Схему сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів FSSC 22000», цілком визнану з 2010 року з боку GFSI, а також великими торговими мережами. Якщо організація сертифікована по ISO 22000: 2005, або вже впровадила систему безпеки харчової продукції, яка використовує концепції GMP або HACCP, то вона зможе поліпшити систему шляхом впровадження додаткових вимог визнаних стандартів (ISO / TS 22002-1: 2009 та інші). Після чого можна буде сертифікувати вдосконалену систему за схемою FSSC 22000.
Сертифікаційна схема FSSC 22000 добре зарекомендувала себе в світі завдяки наступним перевагам:/div>
Можливість великого застосування в галузі харчової промисловості.
Підвищення відкритості всієї схеми поставок продукції.
Система спирається на серію стандартів ISO (ISO 22000, ISO 22000, ISO / TS 22002-1), галузеві технічних документів для програм-передумов, нормативні вимоги і принципи Кодексу HACCP.
Визнання організаціями GFSI і Європейським співробітництвом з акредитації (ЕА) – відповідно міжнародне визнання.
Можливість інтегрування системи харчової безпеки з впровадженими системами управління.
Дозволяє навіть маленьким підприємствам впроваджувати надійні міжнародні системи управління, що сприяють ефективному управлінню внутрішніми процесами.
Сприяє зниженню ризику повернень продукції.
Передбачає аудити системи менеджменту, аналіз і поліпшення, що сприяють мінімізації кількості можливих ризиків.
Безкоштовний дзвінок

..

Залиште Ваш номер телефону та менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом:

Робочий час:

Пн - Пт з 9:00 до 18:00

X